YAZARLARIMIZ
Doç.Dr. Şeref Demir
Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi
Yeminli Mali Müşavir
Bağımsız Denetçi
E. Vergi Başmüfettişi
E.Gelirler Başkontrolörü
serefdemir@maltepe.edu.tr



Gerçek Kişiler Tarafından (Hisse Senetleri Hariç) Menkul Kıymetlerden Elde Edilen Kazanç ve İratların Vergilendirilmesi

Gerçek kişiler tarafından her türlü tahvil (devlet tahvili veya özel kesim tarafından ihraç edilen tahviller) ve hazine bonolarının faiz gelirleri menkul sermaye iradıdır; söz konusu varlıkların vadesinden önce elden çıkarılmaları halinde sağlanan kazançlar ise değer artış kazancıdır. 01.01.2006 öncesinde ihraç edilen her türlü tahvil ve Hazine bonosu faiz gelirlerinin (menkul sermaye iratlarının) beyanında indirim, elden çıkarma kazançlarının (değer artış kazançlarının) beyanında ise maliyet artırımı (ÜFE endekslemesi) uygulanır ve bunun sonucunda elde edilen gelir 2013 yılı için 26.000 TL’yi aşıyorsa beyan edilir.      

Menkul sermaye iratları için indirim oranı 2013 yılı için % 53,11 olarak belirlenmiştir. Değer artış kazançlarının hesaplanmasında ise iktisap bedeli üretici fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit edilecektir. Bu endekslemenin yapılabilmesi için endeksteki artış oranı en az % 10 olmalıdır.    

GVK Geçici 67’nci maddenin yürürlüğe girmesinden (01.01.2006 tarihinden) sonra ihraç edilen Devlet tahvili ve Hazine bonolarının faiz gelirleri, yurt içinde ihraç edilen özel sektör tahvillerinin faiz gelirleri (kira sertifikaları dahil), mevduat ve repo faiz gelirleri için kaynakta kesinti esasına dayalı vergileme rejimi benimsendiğinden tutarı ne olursa olsun söz konusu gelirler üzerinden kesinti yoluyla yapılan ödemeler nihai vergilendirme olarak kabul edilmektedir.

1. Kamu Kâğıtlarından Elde Edilen Faiz Gelirleri

01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının 5 numaralı bendinde sayılan;

- Her nevi tahvil faizleri,

- Hazine bonosu faizleri,

- Toplu Konut İdaresi, Kamu Ortaklığı İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetlerden sağlanan gelirler,

indirim oranı (% 53,11) uygulanmak suretiyle beyan edilecektir.

01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan, Devlet tahvili ve Hazine bonosu faiz gelirlerinde gelir vergisi tevkifat oranı % 0’dır (2009/14592 sayılı BKK). 01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilen her çeşit tahvil ve hazine bonosu faiz gelirleri (TL cinsinden) % 53,11 oranında indirim uygulandıktan sonra kalan tutar 26.000 TL’yi aşıyorsa beyan edilecektir.

01.01.2006 tarihinden itibaren ihraç edilen Kamu kâğıtlarından elde edilecek olan faiz gelirleri üzerinden yapılacak tevkifat oranı (2010/926 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 3’üncü maddesi ile) tam ve dar mükellef gerçek kişiler için %10 olarak belirlenmiştir.  GVK Geçici 67/7 Maddesi uyarınca yapılan %10 vergi tevkifatı nihai vergi kabul edildiğinden beyanname verilmez ve toplama yapılmaz.

2. İndirim Oranının Hesaplanması

Gelir Vergisi Kanununun indirim oranı uygulamasına yönelik 76’ncı maddesinin ikinci fıkrası 1.1.2006 tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere 5281 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılmakla birlikte, anılan Kanunun geçici 67’nci maddesinin (9) numaralı fıkrası hükmü gereğince 1.1.2006 tarihinden önce ihraç edilen her nevi tahvil ve Hazine bonolarından elde edilen gelirlerin vergilendirilmesinde 31.12.2005 tarihinde yürürlükte olan hükümler esas alınacağından, indirim oranı uygulanacaktır.

İndirim oranı; Vergi Usul Kanununa göre o yıl için tespit edilmiş olan yeniden değerleme oranının, aynı dönemde Devlet tahvili ve Hazine bonosu ihalelerinde oluşan bileşik ortalama faiz oranına bölünmesi suretiyle tespit edilmektedir. İndirim oranı söz konusu hesaplama yöntemi neticesinde 2013 yılı gelirleri için % 53,11 olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda menkul sermaye iratlarından, 1.1.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan ve Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının (5) numaralı bendinde sayılan her nevi tahvil ve Hazine bonosu faizleri ile Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetlerden sağlanan gelirler, indirim oranı uygulanmak suretiyle beyan edilecektir.

Dövize, altına veya başka bir değere endeksli menkul kıymetler ile döviz cinsinden ihraç edilen menkul kıymetlerden elde edilen menkul sermaye iratlarının beyanında indirim oranı uygulanmayacaktır. Ayrıca, ticari işletmelere dahil kazanç ve iratlar için indirim oranı uygulanması söz konusu değildir.

3. Eurobondlar Faiz Gelirleri

Hazine Müsteşarlığı yurt içinde ve yurt dışında Devlet Tahvili ve Hazine Bonosu ihracı yapmakta; Türk Lirası cinsinden, döviz cinsinden veya dövize altına veya herhangi bir başka enstrümana endeksli olarak Devlet Tahvili veya Hazine Bonosu çıkarmaktadır. Eurobondlar, dış borçlanma kapsamında menkul kıymet olup, yabancı para cinsinden ihraç edilen uzun vadeli borçlanma aracıdır.

Yurt dışında ihraç edilen tahviller (Eurobondlar), Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının (5) numaralı bendinde yazılı menkul sermaye iratları arasında tanımlanmış olmakla birlikte GVK geçici 67’nci madde kapsamına giren menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı sayılmadığından, geçici 67’nci madde kapsamında tevkifata tabi değil, GVK 94/7-a maddesi kapsamında tevkifata tabidir. Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinin 7/a bendine göre tevkifat oranı 2011/1854 sayılı BKK ile % 0 (Sıfır) olarak belirlenmiştir.

GVK Geçici 67’nci madde kapsamında olmaması nedeniyle Eurobondların vergilendirilmesinde ihraç tarihi (01.01.2006 öncesi veya sonrası) önem taşımamaktadır.

Tam mükellef gerçek kişiler tarafından elde edilen eurobond faiz gelirleri 2013 yılı için 26.000 TL’den fazla ise tamamı için yıllık beyanname verilecektir. Döviz cinsinden ihraç edilmesi nedeniyle eurobond faiz gelirlerine indirim oranı uygulanmayacaktır (Gelir Vergisi 258 Seri No.lu Genel Tebliğ Bölüm 5.2).

Dar mükellef gerçek kişilerce elde edilen eurobond faiz gelirleri ise Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinin 7/a bendine göre 2011/1854 sayılı BKK ile % 0 oranında tevkifata tabidir; oranın sıfır olması bu gelirlerin tevkifata tabi olma özelliğini etkilemediğinden dar mükellef gerçek kişilerce söz konusu gelirleri için GVK Madde 86/1-2 gereğince yıllık beyanname verilmeyecektir.

4. Dövize, Altına veya Başka Bir Değere Endeksli Menkul Kıymetler

01.01.2006 tarihinden önce dövize, altına veya başka bir değere endeksli menkul kıymetler ile döviz cinsinden ihraç edilen menkul kıymetlerden elde edilen menkul sermaye iratlarının beyanında indirim oranı uygulanmayacak ve 2013 yılı için 26.000 TL’nin aşılması halinde beyanda bulunulacaktır. 01.01.2006 sonrasında ihraç edilen söz konusu menkul kıymetlerden sağlanan gelirler GVK Geçici 67’nci madde kapsamında tevkifata tabi olmaları nedeniyle beyan edilmeyecektir.

5. Özel Sektör Tahvilleri ve Kira Sertifikalarından Elde Edilen Gelirler

5.1. Yurt İçinde İhraç Edilen Tahvil ve Sertifikalar

01.01.2006 öncesinde ihraç edilen özel sektör tahvillerinden elde edilen faiz gelirleri için tevkifat oranı % 10 olup, söz konusu faiz gelirleri üzerinden % 53,11 indirim uygulandıktan sonra kalan tutar 26.000 TL’yi aşıyorsa tamamı yıllık beyanname ile beyan edilecektir.

Yurtiçinde ihraç edilen kira sertifikaları dahil olmak üzere 01.01.2006 tarihinden sonra ihraç edilen tahvillerden elde edilen faiz gelirleri ise GVK Geçici 67’nci madde kapsamında tevkif suretiyle vergilendirilmekte olduğundan bu gelirler için yıllık beyanname verilmeyecektir.

5.2. Yurt Dışında Elde Edilen Tahvil ve Sertifikalar

Tam mükellef kurumlar tarafından yurt dışında ihraç edilen tahviller, GVK geçici 67’nci madde kapsamında menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı sayılmadığından, GVK Geçici 67’nci madde kapsamında vergilendirilmemekte, söz konusu menkul kıymetlerden elde edilen gelirler GVK Madde 94 kapsamında tevkifata tabi tutulmaktadır.    

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesine göre, tam mükellef kurumlar tarafından yurtdışında ihraç edilen tahviller ile tam mükellef varlık kiralama şirketleri tarafından yurtdışında ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirler % 0 ila % 10 arasında vadeye göre değişen oranlarda, 01.01.2006 tarihinden önce ihracı gerçekleştirilen özel sektör tahvillerinden elde edilen faiz gelirleri ise % 10 oranında tevkifata tabidir.

01.01.2006 öncesinde tam mükellef kurumlar tarafından yurt dışında ihraç edilen söz konusu tahvillerden tam mükellef gerçek kişilerce elde edilen ve tutarı 26.000 TL’yi aşan faiz gelirleri indirim uygulanmaksızın yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilecektir.

Tam mükellef kurumlar tarafından yurt dışında ihraç edilen tahvillerden elde edilen faiz gelirlerinin vergilendirilmesinde, 2011/1854 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile aşağıda tespit edilen vade ve oranlar dikkate alınmak suretiyle tevkifat yapılacaktır.

i) Vadesi 1 yıla kadar olanlardan elde edilen faizlerinden % 10,

ii) Vadesi 1 yıl ile 3 yıl arası olanlardan elde edilen faizlerinden % 7,

iii) Vadesi 3 yıl ile 5 yıl arası olanlardan elde edilen faizlerinden % 3,

iv) Vadesi 5 yıl ve daha uzun olanlardan elde edilen faizlerinden %0.

5.3. Dar Mükelleflerce Özel Sektör Tahvil ve Kira Sertifikalarından Sağlanan Gelirler

01.01.2006 öncesinde ihraç edilen özel sektör tahvillerinden dar mükellef gerçek kişilerce elde edilen faiz gelirlerinden % 10 oranında vergi tevkifatı GVK Madde 86/1-2 gereğince nihai vergilendirmedir. 01.01.2006 sonrasında ise ihraç edilen özel sektör tahvillerinden dar mükellef gerçek kişilerce elde edilen faiz gelirlerinden tam mükellef gerçek kişilerde olduğu gibi vadelere göre değişen oranlarda yapılacak olan tevkifat yine GVK Madde 86/1-2 gereğince nihai vergi olacaktır.

6. Elden Çıkarma (Değer Artış) Kazançları

01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilen her nevi tahvil (özel kesim tahvilleri dahil), Hazine bonosu ve Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetlerin elden çıkarılması suretiyle sağlanan gelirlerin vergilendirilmesinde 31.12.2005 tarihi itibarıyla geçerli olan hükümler uygulanacağından (GVK Geçici Madde 67/9) söz konusu menkul kıymetlerin vadesinden önce satışından elde edilecek kazancın, Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 80’inci madde hükümleri dikkate alınarak, değer artışı kazancı olarak vergilendirilmesi gerekmektedir.

01.01.2006 öncesinde her nevi tahvil ve Hazine Bonosu alım satımında tevkifat söz konusu değildir. Endekslenmiş iktisap bedeli ve satış giderlerinin elden çıkarma bedelinden düşülmesi sonucunda ortaya çıkan tutarın 2013 yılı için 26.000 TL’yi aşması halinde tam ve dar mükellef gerçek kişiler tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi verilecektir. Mal ve hakların elden çıkarılmasında iktisap bedeli, elden çıkarılan mal ve hakların, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen üretici fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit edilir. Şu kadar ki, bu endekslemenin yapılabilmesi için artış oranının en az % 10 olması şarttır.

01.01.2006 tarihinden itibaren ihraç edilen Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilecek olan alım-satım kazançları üzerinden yapılacak tevkifat oranı, 27.09.2010 tarih ve 2010/926 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı tam ve dar mükellef gerçek kişiler için %10 olarak belirlenmiştir.  GVK Geçici 67/7 Maddesi uyarınca yapılan söz konusu vergi tevkifatı nihai vergi kabul edildiğinden tam ve dar mükellef gerçek kişiler tarafından beyanname verilmez ve toplama yapılmaz.

7. Mevduat Faizleri, Repo Gelirleri ve Kar Zarar Ortaklığından Sağlanan Gelirler

- Banka mevduat ve döviz tevdiat faizi: Döviz tevdiat hesaplarına yürütülen faizler vadelere göre %18, %15 ve %13 oranlarında; mevduat faizleri de vadelere göre %15, %12 ve %10 oranlarında tevkifata tabi olup, bu gelirler için yıllık beyanname verilmeyecektir.

- Repo faizi: Repo işlemlerinden elde edilen gelirler % 15 oranında tevkifata tabi olup, bu gelirler için yıllık beyanname verilmeyecektir.

- Faizsiz bankacılık ve kar zarar ortaklığı kar payları: Faizsiz olarak kredi verenlere ödenen kar payları ile kar ve zarar ortaklığı belgesi karşılığı ödenen kar payları %15, katılım bankalarınca döviz katılma hesaplarına ödenen kar payları vadelere göre %18, %15 ve %13 oranlarında; katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar payları da yine vadelere göre %15, %12 ve %10 oranlarında tevkifata tabi olup, bu gelirler için de yıllık beyanname verilmeyecektir.

Yukarıda belirtilen tevkifat oranları 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş olup tevkifat uygulamasında gelir sahibinin gerçek/tüzel kişi ya da tam/dar mükellef olmasının veya elde edilen gelirin vergiden istisna olup olmamasının önemi bulunmamaktadır.

8. Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerinden Sağlanan Gelirler ve Aracı Kurum Varantları

Geçici 67 nci maddenin (13) numaralı fıkrasına göre vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri geçici 67 nci madde uygulamasında diğer sermaye piyasası aracı addolunmakta ve 2010/926 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Türkiye’de kurulu vadeli işlem ve opsiyon borsalarında hisse senedi veya hisse senedi endekslerine dayalı olarak yapılan vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri için 01/10/2010 tarihinden itibaren tüm tam ve dar mükellef gerçek kişilerin söz konusu işlemlerden elde ettikleri gelirler %0 oranında tevkifata tabi tutulmakta, hisse senedi ve hisse senedi endekslerine dayalı olarak yapılanlar dışında kalan sözleşmelerden ise % 10 oranında tevkifat yapılmaktadır (GİB’ in GVK Geçici 67. Madde Uygulama Vergi Rehberi, 2014). Tam ve dar mükellef gerçek kişiler bakımından tevkif suretiyle vergilendirme “Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerinden Sağlanan Gelirler” için nihai vergi niteliğindedir. Aracı kurum varantlarından elde edilen kazançlar ise % 0 oranında vergi tevkifatına tabi olup bu kazançlar için de yıllık beyan verilmeyecektir.

9. Menkul Kıymet Yatırım Fonları ve Ortaklıklarından Sağlanan Kazançlar

Yatırım Fonu Katılma Belgeleri ile Yatırım Ortaklıklarından elde edilen gelirler üzerinden 2012/3322 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile tevkifat oranı sıfır olarak belirlenmiştir. Sürekli olarak portföyünün en az %51’i İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulan katılma belgelerinin elden çıkarılmasından elde edilen gelirler tevkifat kapsamında değildir.

Menkul kıymetler yatırım fonlarının ilgili olduğu fona iadesi ve menkul kıymetler yatırım ortaklıkları hisse senetleri alım-satımından elde edilen gelirler için yıllık beyanname de verilmeyecektir.

Hisse senedi yoğun fonların katılma belgelerinin elden çıkarılmasından doğan gelirler ise 2012/3141 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği geçici 67 inci madde kapsamında hisse senetlerinin tabi olduğu vergileme esaslarına tabi olduğundan, bu gelirler üzerinden % 0 oranda tevkifat yapılacak ve mükelleflerce bu gelirler için beyanname verilmeyecektir (GİB’ in GVK Geçici 67. Madde Uygulama Vergi Rehberi, 2014).

10. Örnekler

Örnek 1: Bay (A) 2013 yılında, 01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan Devlet tahvilinden brüt 350.000 TL tutarında faiz geliri elde etmiştir. Elde edilen Devlet tahvili faiz gelirine indirim oranı uygulandıktan sonra matrah [(350.000)–(350.000X 0,5311)=] 164.115 TL olmaktadır. Söz konusu tahvilden elde edilen faiz geliri beyan sınırı olan 26.000 TL’yi aştığından beyan edilecektir. 01.01.2006 öncesinde Devlet tahvili faiz geliri üzerinden tevkifat oranı %0’ dır. 164.115 TL üzerinden ödenecek Gelir Vergisi 50.285,25 TL’dir.

Örnek 2: Bay (B) 2013 yılında, ihraç tarihi 01.01.2006 öncesi olan döviz cinsinden Devlet tahvilinden 100.000 TL faiz geliri ile işyeri olarak kiraya verdiği gayrimenkulünden 40.000 TL brüt kira geliri elde etmiştir. İşyeri için ödenen kira bedelleri üzerinden 8.000 TL’lik gelir vergisi kesintisi yapılmıştır. Bay (X) işyeri kira geliri ile ilgili olarak götürü gider yöntemini seçmiştir. Bay (X)’ in elde ettiği faiz gelirine, Devlet tahvili döviz cinsinden olduğundan indirim oranı uygulanmayacak olup, işyeri kira geliri tutarı ile döviz cinsinden Devlet tahvili faiz geliri toplamı 26.000 TL olan beyan sınırını aştığı için beyan edilecektir. Hesaplama aşağıdaki gibi olacaktır;

Devlet tahvili faizi 100.000 TL

Gayrimenkul sermaye iradı (işyeri) 40.000 TL

Götürü gider(% 25) (40.000 x % 25) 10.000 TL

Safi kira geliri (40.000 TL – 10.000 TL) 30.000 TL

Toplam Gelir (100.000 + 30.000 ) 130.000 TL

Hesaplanan Gelir Vergisi 38.345 TL

Kesinti Yoluyla Ödenen Vergi 8.000 TL

Ödenecek Gelir Vergisi 30.345 TL

Örnek 3: Bay (C) 2013 yılında, 01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan dövize endeksli Devlet tahvilinden 10.000 TL, 01.01.2006 tarihinden önce TL cinsinden ihraç edilmiş olan Devlet tahvilinden ise 90.000 TL faiz geliri elde etmiştir. Dövize Endeksli devlet tahvili faiz gelirine söz konusu tahvil dövize endeksli olduğu için indirim oranı (% 53,11) uygulanmaz, TL cinsinden ihraç edilmiş olan Devlet tahvili faiz gelirine ise % 53,11 indirim oranı uygulanır. Bu durumda hesaplama aşağıdaki gibi olacaktır;

Devlet tahvili faizi dövize endeksli 10.000 TL

Devlet tahvili faizi (TL) 90.000 TL

İndirim oranına isabet eden tutar (90.000 x % 53,11) 47.799 TL

Kalan tutar (90.000 – 47.799=) 42.201 TL

Toplam Faiz Geliri (10.000 + 42.201=) 52.201 TL

Bay (F)’nin 2013 yılında elde ettiği faiz gelirleri toplamı beyan sınırı olan 26.000 TL’yi aştığından beyan edilecek ve 11.739,27 TL Gelir Vergisi ödenecektir.

Örnek 4: Bay (D) 2013 yılında, 01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan Devlet tahvilinden 35.000 TL tutarında faiz geliri elde etmiştir. Ayrıca üç ayrı işverenden ücret geliri elde etmekte olup, ücret gelirlerinin tamamı tevkif suretiyle vergilendirilmiş olup, ücret gelirleri aşağıdaki gibidir:

Birinci işverenden alınan ücret 45.000 TL

İkinci işverenden alınan ücret 15.000 TL

Üçüncü işverenden alınan ücret 12.000 TL

Birinci işverenden alınan ücret geliri hariç, diğer ücretlerin toplamı olan (15.000+12.000=) 27.000 TL, 2013 yılı için beyan sınırı olan 26.000 TL’yi aştığı için ücret gelirlerinin tamamı (45.000+15.000+12.000=) 72.000 TL beyan edilecektir. Ayrıca, yıl içerisinde tevkif suretiyle ödenen vergiler hesaplanan gelir vergisi tutarından düşülecektir. Bayan (D)’nin 01.01.2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan Devlet tahvili faiz gelirine indirim oranı uygulandıktan sonra kalan tutarı [(35.000) –(35.000 x 0,5311)=] 16.411,50 TL olmaktadır. Buna göre Bay (D)’nin 2013 yılı beyanı aşağıdaki gibi olacaktır;

Beyan Edilecek Vergiye Tabi Geliri (72.000+16.411,50=) 88.411,50 TL

Beyan Edilen Vergiye Tabi Gelir (Matrah) Üzerinden Hesaplanan Vergi {[(88.411,50– 60.000) x (0,35)] + (13.845)]=} 23.789,02 TL

Beyan Edilen Ücret Gelirinin Beyan Edilen Toplam Gelir İçindeki Oranı (72.000/88.411,50=) % 81,437

60.000 TL’yi Aşan Vergiye Tabi Gelirin (Matrah) Beyan Edilen Ücret Gelirine Tekabül Eden Kısmı (88.411,50 - 60.000) x % 0,81437= 23.137,47 TL

Beyan Edilen Ücret Geliri Dolayısıyla Eksik Hesaplanacak Gelir Vergisi (23.137,47 x %8 ) 1.851 TL

Hesaplanan Gelir Vergisi (23.137,47– 1.851=) 21.286,47 TL

Bu vergiden yıl içerisinde ücret geliri dolayısıyla kesinti (tevkif) yoluyla ödenen vergiler mahsup edilecektir. (75 Sıra No.lu Gelir Vergisi Sirküleri dikkate alınarak hesaplanmıştır).

07.03.2013

Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.

>> Uygulamalı Enflasyon Muhasebesi (171 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.


GÜNDEM