YAZARLARIMIZ
Fatih Sevinç
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
Bilim Uzmanı
35.fatihsevinc@gmail.com



Dönemsellik Kavramına Farklı Bir Bakış; Bilanço Tarihinden Sonra Gerçekleşen Olaylar Finansal Tablolara Etki Eder Mi?

İşletmeler sınırsız kabul edilen hayatlarını sürdürebilmek için belirli aralıklarla ticari ve finansal karnelerini görmek isterler. Bunları gösteren araçlar, finansal tablolardır.

Finansal Tabloların başta güvenilir olması beklenir. Belli bir döneme ait faaliyetler ve bunlarla ilgili sonuçlar tam açık bir şekilde okunabilmelidir. Bunun için yalnız faaliyet döneminin değil faaliyet dönemi dışında gerçekleşen birtakım gelişmelere ait bilgilerin de kullanıcılar tarafından bilinmesi olası planlarını etkileyecektir.

Finansal Tabloların hazırlanması için faaliyet döneminin sona ermesi gereklidir. Dönemin sona ermesinden sonra finansal tabloların hazırlanması, onaylanması ve yayımlanması için ihtiyaç duyulan süre içinde işletme ticari hayatına devam edecektir. Burada dikkat çeken konu ise tabloların onaylanmasına kadar geçen sürede, kısa vadede gerçekleşecek birtakım olaylar geçmiş dönemi ilgilendiren ya da geçmiş dönemle bağlantılı olaylar da olabilmektedir. Finansal tablo kullanıcıları söz konusu bilgileri de öğrenmek isteyeceklerdir. Ancak işletmeler yaşanan olaylar sonrasında birçok finansal veri, işlem veya olayı tam ve uygun bir biçimde yansıtamama riski ile karşı karşıya olabilmekteler. İşte bu konu hakkındaki ihtiyacı karşılamak amacıyla Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu (International Accounting Standards Board -IASB ) tarafından 10 No’lu Raporlama Tarihinden Sonraki Olaylar” (Events After Reporting Date) muhasebe standardı düzenlenmiştir.

Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) 1 Finansal Tabloların Sunuluşu Standardında, kural olarak, finansal tabloların bir yıllık bir dönemi kapsamak üzere düzenlenmesi gerektiği belirtilmiştir. Ancak, bilanço tarihinden finansal tabloların yayımlanması için yetkili organlar tarafından onay verilmesine kadar geçen sürede gerçekleşen olaylar ve neticesinde bilanço gününden sonra yapılacak muhasebe kayıtlarının birçoğu, doğrudan geçmiş dönem kârını ya da zararını etkileme olasılığına sahip olup, finansal tablo kullanıcıları açısından önemli görülmektedir. Dolayısıyla bilanço tarihinden sonra gerçekleşen olayları incelemek ve değerlendirmek üzere TMSK tarafından 10 No’lu Muhasebe Standardı düzenlenmiştir.

Standartta amaç olarak; TMS 10 ile Bilanço tarihinden sonra gerçekleşebilecek olayların hangilerinde geçmiş dönem finansal tablolarda düzeltme gerektirdiği, hangi durumlar da ise sadece dipnotlarda açıklama yapılmasının yeterli olduğuna dair esasları düzenleme ve kurala bağlamak olduğu sıralanmıştır. 10 No’lu Muhasebe standardı ilk olarak 20.10.2005 tarihinde 25972 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup TMSK tarafından birçok defa tebliğlerle güncellenerek yürürlükteki halini almıştır. TMSK 2011 yılında kaldırıldığı için günümüzde muhasebe ve finansal raporlama standartları Kamu Gözetim Kurumu (KGK) tarafından yayınlanmaktadır.

Bilanço tarihinden sonraki olaylar standardında finansal tablolarda düzeltme gerektiren ve düzeltme gerektirmeyen olaylar olarak ayrıma gidilmiştir. Bu ayrımın sağlıklı yapılabilmesi için ilk önce bilançonun onaylanma tarihinin ortaya konulması gerekmektedir. Bilanço tarihinden sonra birden fazla tarih karşımıza çıkmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta finansal tabloların onaylandığı tarih ortakların onay tarihi değil, yönetim kurulunun yayım için karar aldığı tarih olduğudur. Tüm bu açıklamalar, “Raporlama döneminden (Bilanço Tarihinden) Sonraki Olaylar” başlıklı 10 No’lu Türkiye Muhasebe Standardında ele alınmaktadır.

Standartta yer alan bazı terimlere ilişkin açıklamalar TMS10 standardı madde 3’de aşağıdaki gibi sıralanmıştır.

  • Raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonraki olaylar; raporlama dönemi sonu (bilanço tarihi) ile finansal tabloların yayımı için onaylandığı tarih arasındaki işletme lehine veya aleyhine ortaya çıkan olayları içermektedir.
  • Raporlama  döneminden  (bilanço  tarihinden)  sonraki  düzeltme gerektiren olaylar;

raporlama  dönemi  sonu  (bilanço  tarihi)  itibariyle ilgili olayların var olduğuna ilişkin kanıtları gösteren koşulların bulunduğu durumları belirtmektedir.

  • Raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonraki düzeltme gerektirmeyen olaylar; ilgili olayların raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonra ortaya çıktığını gösteren koşulların bulunduğu durumlar olarak ifade edilmektedir.

Raporlama döneminden sonraki olaylar standardının kapsamı; finansal tabloların yayımı için onay verildiği tarihe kadar gerçekleşen olaylardır. Bu olaylar kar veya zarar tutarının veya başkaca finansal bilgilerin açıklanmasından sonra olsalar dahi, raporlama döneminden (bilanço tarihinden) sonra ortaya çıkan olay olarak değerlendirilir.

FİNANSAL TABLOLARIN YAYIMI, ONAY SÜRECİ VE TARİHİ

İşletmelerin finansal tablolarının hazır hale getirilmesi, onaylanarak kamuya sunulması belirli bir süreci gerektirmektedir. Bilinen bir gerçekte işletmelerin finansal tabloları geçmiş dönemi yansıtması açısından dönem sonu itibariyle olsa da bunlar daha sonraki bir tarihte hazırlanmaktadır. Dolayısıyla dönem sonu ile finansal tablonun kesinleştiği tarih arasında bir süre geçmektedir. Özellikle kapsamlı konsolidasyon çalışmalarının gerekli olduğu şirketlerde finansal tabloların hazırlanması çok daha uzun süre aldığı görülmektedir. Finansal tabloların onay tarihi, işletme yönetim kurulunun finansal tabloların yayımlanması için karar verdiği tarihtir. Onay tarihi, yönetim kurulundan başka hiçbir yetkili organı ilgilendirmez.

Standardın daha iyi anlaşılması açısından konuyu örnek olaylar üzerinden inceleyelim:

ÖRNEK OLAY 1

Bir işletme yönetimi 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle hazırladığı finansal tablolarını, 25 Şubat 2025 tarihinde düzenlemeye tabi taslak olarak hazır hale getirmiş olsun. 10 Mart 2025 tarihi geldiğinde, Yönetim Kurulu finansal tabloları inceleyerek yayımlanmak üzere onay vermiştir. İşletme 23 Mart 2025 tarihinde, karını ve bazı diğer finansal bilgilerini de açıklamıştır. Finansal tablolar, 5 Nisan 2025 tarihinde, ortaklara ve diğer şahıslara sunulmuştur. Ortaklar, 11 Mayıs 2025 tarihine genel kurul yaparak finansal tabloları ibra etmiş ve ibra edilen finansal tablolar 14 Mayıs 2025 tarihinde düzenleyici kuruluşa iletilmiştir.

Mizansende görüleceği üzere finansal tabloların onay tarihi, İşletme yönetim kurulunun finansal tablolarının yayımı için onay verdiği tarih olan 10 Mart 2025 tarihi olacaktır. Bilanço Tarihinden Sonraki Olaylar dediğimiz kavram, dönem sonu tarihi ile onaylama tarihi arasındaki sürede gerçekleşen olayları ifade eder.

01.01.2024

31.12.2024

10.03.2025

05.04.2025

11.05.2025

Dönem Başı

Dönem Sonu

Onaylama

Kamuya

Genel kurul

 

 

 

 

 

Tarihi

Açıklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finansal

 

Bilanço

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tablo

 

Tarihinden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dönemi

 

Sonraki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olaylar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİLANÇO TARİHİNDEN SONRA DÜZELTME GEREKTİREN ve GEREKTİRMEYEN OLAYLAR

Olayların finansal tablolarda düzeltme gerektirmesi için bilançodaki tutarları etkilemesi ya da aksi durumda gelecekteki dönemlerde etkide bulunması gerekmektedir. Bu tarz düzeltmelerde işletmenin süreklilik ilkesinin bozulması söz konusu olabilir.

Düzeltme Gerektiren Olaylar:

  1. Değerleme farkları,
  2. Yeni bir borcun ortaya çıkması veya kesinleşmesi,
  3. Değer düşüklüğü karşılığının değişmesi,
  4. Satın alınan bir malın maliyetinin daha sonra kesinleşmesi,
  5. İkramiye- kar payı gibi ödemelerin bilanço tarihinden sonra ortaya çıkması veya kesinleşmesi,
  6. Hata ve hilelerin kesinleşmesi.

Düzeltme Gerektirmeyen Olaylar:

  1. Temettüler açıklanmamışsa ve açıklanmış bile olsa düzeltme gerekmez. Dipnotlarda yer alması yeterlidir.
  2. Yatırımların piyasa değerinde ortaya çıkan değişiklikler.

Bunların haricinde 10. No.lu standartta da yer alan bazı konular, dipnotlarda açıklanması gerekirken bilanço tarihinden sonraki düzeltme gerektirmeyen olaylara örnek olarak verilmiştir.

Örnek olaylar üzerinden bakarsak konu daha iyi anlaşılacaktır:

OLAY 1

İşletme tarafından  31.12.2024  tarihinde  aktifinde  kayıtlı  ve  defter  değeri

₺2.500.000 olan Kesim makinasının 14 Şubat 2025 tarihinde arızalandığı ve tamirinin mümkün olmadığı öngörülmüştür. Yapılan inceleme sonucunda Kesim makinasının hurda değerinin ₺500.000 olduğu tespit edilmiştir. 14 Şubat tarihinde işletmenin finansal tabloları henüz onaylanmamıştır. Birikmiş amortisman tutarı: ₺1.000.000 dir.

Finansal tablolar henüz onaylanmadığından söz konusu olay için düzeltme gerekmektedir.

………………………31/12/2024………………………………………………...

730 GENEL ÜRETİM GİDERLERİ HS.

₺1.000.000

730.103 Kesim Makinesi Amortisman Gideri ₺1.100.000

 

257 BİRİKMİŞ AMORTİSMANLAR HS.

₺1.000.000

 …………………………………………………………………………………….

Net Aktif Değeri: Kayıtlı Değer – Birikmiş Amortisman: 2.500.000 – 1.000.000 = ₺1.500.000

Amortisman Gideri: Net Aktif Değer – Hurda Değeri: 1.500.000 – 500.000= ₺1.000.000

OLAY 2

İşletmenin 2024 yılı için Net ₺20.000.000 kar elde ettiği raporlanmıştır. İşletme çalışanlarına brüt ₺2.000.000 prim verilmesine 30.01.2025 tarihinde karar vermiştir. İşletme 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle hazırladığı finansal tablolarını 25 Şubat 2025 tarihinde düzenlemeye tabi taslak olarak hazır hale getirmiştir. 12 Mart 2025 tarihi geldiğinde, Yönetim Kurulu finansal tabloları inceleyerek yayımlanmak üzere onay vermiştir. İşletme 21 Mart 2025 tarihinde, karını ve bazı diğer finansal bilgilerini de açıklamıştır. Finansal tablolar, 2 Nisan 2025 tarihinde, ortaklara ve diğer şahıslara sunulmuştur. Ortaklar, 7 Mayıs 2025 tarihine genel kurul yaparak finansal tabloları ibra etmiş ve ibra edilen finansal tablolar 18 Mayıs 2025 tarihinde düzenleyici kuruluşa iletilmiştir.

Finansal tabloların onay tarihi, İşletme yönetim kurulunun finansal tablolarının yayımı için onay verdiği tarih olan 12 Mart 2025 tarihi olacaktır. Bu durumda kapanan dönem karının ₺2.000.000 azalması anlamına gelir. İkramiye ya da kardan payın, Raporlama tarihinden (bilanço tarihi) sonra belirli hale gelmesi düzeltme gerektirir. Ödemenin belirgin hale gelmesi, İşletme Yönetiminin ödeme kararının alınması yani ödemenin kesinleşmesidir. Soruda ödemenin kesinleştiği tarih 30.01.2025 tarihidir.

Çalışanlara ait sağlanan faydalar ile ilgili düzenlemeler 19 No.lu Çalışanlara

Sağlanan Faydalar Standardında yer almaktadır.

2024 Yılı kapanış kaydı henüz yapılmadığı düşünülerek kayıt düzeltme işleminin aşağıdaki gibi olması beklenir.

--------------------------------------31/12/2024

---------------------------------------------------

 

770 GENEL YÖNETİM GİDERLERİ HS.

₺2.000.000

 

770.004 Personele Ödenen Primler 12.000_.TL

 

 

381 GİDER TAHAKKUKLARI HS.

₺2.000.000

--------------------------------------------------/----------------------------------------------------

 

         

Ödeme ileri bir tarihte olacağından 2024 yılı düzeltme kaydında gider tahakkuklarına atılacaktır. Ancak burada dönem karının revize edilmesi için yansıtma işlemlerinin de düzeltilmesi gerekmektedir.

OLAY 3

Mobilya toptan ve perakende işi ile uğraşan bir işletmenin mobilya depolarının yanında bulunan ve mum üretimi yapan bir fabrikada Ocak 2025’te meydana gelen yangının mobilya depolarına sıçraması sonucu depoda %10 hasara sebep olmuştur. Erken müdahale edilmesine karşın ücreti peşinen tahsil edilmiş olan ve depoda tutulan büro mobilyalarının bir kısmı kullanılamaz hale gelmiştir. Hasar tespit sonrası yaklaşık ₺2.500.000 değerinde büro mobilyasının hasar gördüğü tespit edilmiştir. Söz konusu büro mobilyaları yapımı tamamlanan bir gökdelenin zemin katındaki Showroom’una aittir. Müşteri, hasar gören mobilyaların yenisinin üretimini beklemek üzere zamanlarının olmadığını işletmeye bildirmiştir. Tespit sonrası müşteriye ödeme yapılacağı kararlaştırılmıştır.

Dipnotlarda açıklama yapılması gerekli örneklerden bir tanesi de raporlama döneminden (bilanço tarihi) sonra şirket varlıklarında fiziksel zarar sonrasında oluşabilecek değer kaybı veya ziyanıdır. Raporlama döneminden (bilanço tarihi) sonra ancak finansal tabloların onayından önceki bir tarihte fabrikada çıkan bir yangın sonucunda stoklarda ya da satılmış ancak mülkiyeti işletmeye ait olmayan mallarda önemli ölçüde hasar meydana gelmiş olması finansal tablo kullanıcısının dikkatine sunulması gerekli bir husustur. Tablo Kullanıcısının bilanço da var olduğunu gördüğü bazı varlık kalemlerinin raporlama döneminden (bilanço tarihi) sonra zarar gördüğünü bilmesi, tablo kullanıcısının işletme ile ilgili geleceğe dönük vereceği kararları etkileyebilir. İşletmede meydana gelen söz konusu yangın ve mülkiyeti gökdelendeki şirkete ait mobilyalarda meydana gelen hasar 2024 Finansal Raporlama döneminden (bilanço tarihi) sonra ortaya çıktığı için 2024 yılı finansal tablolarında düzeltme yapmayarak, dipnotlarda açıklama yapmalıdır. Hasar tespit sonrası yapılacak ücret iadesi (ödeme) 2025 finansal tablolarında raporlanmak zorundadır.

OLAY 4

İşletme araba şaftı üreten bir firma olup İzmir Kemalpaşa Organize sanayi bölgesinde büyük bir fabrikası bulunmaktadır. Ağır sanayinin kullanıldığı fabrika işletmesi ortaklarından işletmenin ilk kurucusu olan Ortak1,  diğer ortaklarla anlaşmazlığa düşmüştür. Ortaklar arasında bir türlü uzlaşma zemini bulunamamıştır. Bunun sonucu Yönetim Kurulu toplanamamakta ve işletme işlerliğini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Kurucu ortak İzmir Asliye Ticaret Mahkemesinde Öz varlık tespiti, ihtilafın giderilmesi ve kayyım atanması hususunda dava açmıştır. Haziran ayında açılan dava bilirkişi incelemeleri neticesinde 20 Şubat 2025’te neticelenmiştir. Asliye Ticaret Mahkemesi işletmenin büyüklüğü ve ticari şirketin sürekliliğinin devamı adına %15 Hisse oranına sahip kurucu ortağın pay hakkını alarak ortaklıktan çıkmasına karar vermiştir. Mahkeme atanan bilirkişilerce varlık tespiti yaptırmış ve işletmenin varlığının ₺180.750.000 olduğu tespit edilmiştir. Diğer ortaklar mahkemenin verdiği kararı temyize götürmemeye karar vermişlerdir. İşletme Yönetimi finansal tablolarının yayımı için ise henüz onay vermemiştir.

Görüleceği üzere çok önemli bir dava sonucu 20 Şubat tarihinde açıklanmış ve diğer ortaklar temyize gitmeme kararı almışlardır. Davanın neticesine göre durum hakkında finansal tablolarda değişiklik yapılmasına gerek olmayacağı söylenebilir. Ancak %15’lik hisseye sahip kurucu ortağın mahkeme kararı ile ortaklıktan çıkarıldığının dipnotlarda açıklanması gerekmektedir.

OLAY 5

Halka açık bir işletme olan XYZ Şti.’nin 2024 yılı finansal tablolarının dipnotlarında raporlama dönemi (bilanço tarihi) sonrası olaylarla ilgili şu açıklamalara yer verilmiştir:

DİPNOTLAR:

  1. Ocak 2024 tarihinde XYZ şirketi ve XYZ Finans 5 yıl vadeli 1.250.000 $ (Dolar) tutarında bir kredi sözleşmesi imzalamışlardır. Söz konusu sözleşme vadesi Mart 2025 de vadesi dolacak olan 800.000 $ (Dolar) tutarındaki (31 Aralık 2024 tarihi itibariyle tutarı) kredi sözleşmesinin yerine geçecektir.
  2. 13 Şubat 2025 tarihinde, XXX Motors Şirketinin tümünü satın almak için nakit 6,2 milyon Amerikan Dolar tutarında bir teklif sunulmuştur.
  3. Şubat 2025 tarihinde XYZ şirketi Avusturya’da kurulu Cars ABCD’nin % 82,6’sını almak için anlaşmaya vardığını duyurmuştur. Bu birleşme, gurubu ilgili ülkelerde ikinci hale getirecek ve önemli bir bölgede güçlü bir satış platformu elde edilecektir.

Görüleceği üzere Bilanço tarihinden sonra gerçekleşen ve düzeltme gerektirmeyen olaylar finansal tablolarda her ne kadar değişiklik gerektirmese de geleceğe yönelik olarak finansal tablo kullanıcılarına bilgi verilmesi açısından, dipnotlarda belirtilmesinde yarar bulunmaktadır.

OLAY 6

Şirket kapatmış olduğu yıla ait finansal tablolarını hazırlamıştır. 21 Ocak tarihinde şirket yönetim kurulu toplamda 1.750.000_.TL tutarında kar dağıtacağını ilan etmiştir. Şirket Yönetimi finansal tabloların yayımı için henüz onay vermemiştir.

Temettü dağıtımı raporlama tarihinden (bilanço tarihi) sonra ancak yayımı için onay verilen tarihten önce ilan edilmiştir. Bu durum 10 No’lu standardın 12. maddesi uyarınca işletmenin finansal tablolarında değişikliğe gitmesini gerektiren bir durum olmayıp, dipnotlarda açıklaması gereken bir yükümlülüktür.

Diğer taraftan ödeneceği açıklanan temettüler TMS 37 standardında belirtilen kısa vadeli yabancı kaynaklara ait kriterleri taşımadığından yükümlülük olarak alınamayacağı söylenebilir. Dolayısı ile söz konusu temettü 1 No.lu “Finansal Tabloların Sunuluşu Standardı” uyarınca dipnotlarda açıklanır.

Görüldüğü gibi temettü dağıtımı, kâr amacı güden ve ticari faaliyetlerini sürdüren işletmeler için önem taşımaktadır. Temettü dağıtımına dair ilan edilen tarihin bilanço tarihinden önce ya da sonra olması, tablolarda değişiklik yapılması konusunda 10 No’lu standarda göre farklılık gösterecektir. Ödeneceği bilanço tarihinden sonra ancak bilanço yayımı için onaylama tarihinden önce ilan edilen temettüler; 37 No’lu “Karşılıklar, Koşullu Borçlar ve Koşullu Varlıklar” adlı standartta belirtilen cari yükümlülüklere ilişkin kriterleri taşımamış olmasından dolayı yükümlülük olarak finansal tablolara alınmayacağı anlamına gelmektedir. Bu temettüler dipnotlarda açıklanmalıdır.

SONUÇ

Bilanço tarihinden sonraki olaylar, bilanço tarihi ile bilançonun yayımı için onaylandığı tarih arasında oluşan olaylardır. Bu tarih aralığı önemli olup işletmeler açısından not edilmesi gereken bir tarih aralığıdır. Finansal Tablo kullanıcılarının alacakları kararlarda işletmeye ait bilgilerin doğru ve faydalı olması beklenir.

Finansal tablo kullanıcıları sadece dönemsellik kavramı gereği bir dönemin değil akabinde kısa süre içinde işletme lehine veya aleyhine gerçekleşen olayları da bilmek isteyecektir. İşte bu noktada bilanço tarihinden sonraki olayların düzeltme ya da dipnotlar da açıklama olarak tablolara aktarılması gerekmektedir.

Bilanço tarihinden sonra gerçekleşen olayların değerlendirmesi çoğu zaman işletmeler açısından farklılık gösterebilir. Subjektif değerlendirmeler de söz konusu olabileceğinden her işletme konum ve büyüklüğüne göre olayları farklı değerlendirebilecektir. Olayların gerçekleşme tarihi 10 No’lu standartta belirtilen tarih aralığında olmasının yanın da işletme yönetiminin zamanında bilgi sahibi olması ve durumu değerlendirerek standartta çizilen çerçeveye göre hareket etmesi önemlidir. Bunun için de hızlı bilgi transferi, bu transfer için gerekli bilgi sisteminin kurulması ve söz konusu bilgiyi değerlendirebilecek mesleki yeterliliğe sahip kalifiye personelin varlığı kaçınılmaz olacaktır.

Bu yazıda işletmelerin bilanço tarihinden sonra gerçekleşen ve finansal tablo kullanıcılarını ilgilendiren olayların finansal tablolar üzerindeki etkilerine 10 No’lu Muhasebe standardı açısından bakılmaya çalışılmıştır.

KAYNAKÇA:

Gönen, Seçkin, Nilgün Kutay, Finansal Tablo Kullanıcılarının Karar Almalarında TMS 10 Raporlama Döneminden (Bilanço Tarihinden) Sonraki Olayların Önemi, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, Cilt:5, S:3, ss. 39-46

Gönen Seçkin, Muhasebe Standartlarına Yön Veren Temel Rehber: Finansal Raporlamaya İlişkin Kavramsal Çerçeve, Dayanışma Dergisi, Yıl: Ekim/2012, Sayı. 116, ss.18-26

Pamukçu, Fatma, Nevzat Pamukçu, Bilanço Tarihinden Sonraki Olaylar (TMS-10) ve Finansal Tablolara Etkileri, Mali Çözüm Dergisi, Sayı:91, 2009, ss. 67-78

Sevinç Fatih, Finansal Tablo Kullanıcılarının Alacakları Kararları Etkileyen, Bilanço Tarihinden Sonra Gerçekleşen Olayların 10 NO’lu Muhasebe Standardı Açısından İncelenmesi, Yüksek Lisans Tezi, Yıl: 2016

Sümer, Haluk, Mert Erer, Bilanço Tarihinden Sonraki Olayların Raporlanması (TMS 10), Muhasebe ve Bilim Dünyası Dergisi, Sayı:2009/1, 2009, ss. 1-18.

Şavlı, Tuba, Kamu Gözetim Kurumu’nun Finansal Tablo Formatına Uygun Örneklerle Uluslararası / Türkiye Finansal Raporlama Standartları, Yaklaşım Yayıncılık, Ankara, 2014

Yılmaz, Fatih, Emre Selçuk Sarı, Türkiye Muhasebe Standartları Seçilmiş Uygulama Önerileri Bildiriler Kitabı, TDV yayın Matbaacılık, Ankara, 2013

Yükçü, Süleyman, Şebnem Yaşar, TMS 10 Raporlama Tarihinden (Bilanço Tarihinden) Sonraki Olaylar Standardına İlişkin Uygulamalar, Mali Çözüm Dergisi, Sayı: Ocak-Şubat, 2013, ss. 15-28

04.06.2025

Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.

>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.

>> YILIN KAMPANYASI: Muhasebecilere Özel Web Sitesi 1.249 TL + KDV  Ayrıntılar için tıklayın.

GÜNDEM