Mustafa Arığ
Nakdi sermaye artırımı müessesinin ihdas edilmesindeki temel maksat sermaye şirketlerini likidite yönünden güçlendirmeye teşvik ederek, finansal yapılarını sağlamlaştırmayı ve özellikle finansmana erişimin zorlaştığı dönemlerde şirketlerin finansal dayanıklılığını artırmaktır. Uygulama, işletmelerin yatırım, finansman ve vergi optimizasyonu politikalarını olumlu yönde etkileme potansiyeli taşımaktadır. Özkaynakların artması, şirketin finansal rasyolarını iyileştirerek mali riskini azaltır, kredibilitesini yükseltir, finansal kırılganlığını azaltır ve gelecekteki borçlanma maliyetlerini düşürür.
Vergi mükellefleri, mezkûr uygulamadan etkin bir şekilde yararlanabilmek için indirim şartlarına titizlikle riayet etmeli, olası vergi ihtilaflarına sebebiyet verilmemesi adına konuya ilişkin yasal düzenlemelere ve vergi idaresince verilen özelgelere uygun hareket etmelidir. İşbu yazımızda nakdi sermaye artırımdan kaynaklanan faiz indirimi uygulamasını, vergi idaresinin muhtelif tarihlerde vermiş olduğu özelgeler çerçevesinde irdelemeye çalışacağız.
Nakdi sermaye artırımı uygulaması, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 10. maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında düzenlenmiştir. Düzenlemenin temel mantığı, ortakların şirketlere nakit olarak koydukları veya artırdıkları sermaye tutarı üzerinden TCMB faiz nispetinin uygulanması suretiyle hesaplanan tutarın, kurumlar vergisi matrahından indirilmesine imkân tanınmasıdır.
Uygulamadan yalnızca anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler gibi sermaye şirketleri faydalanabilmektedir. Bununla birlikte, bankalar, finansal kiralama, faktoring, sigorta şirketleri ile kamu iktisadi teşebbüsleri gibi finans sektöründe faaliyet gösteren şirketler ve KİT’ler bu indirim hakkından yararlanamamaktadır.
Nakdi sermaye artırımından kaynaklana faiz indirimi avantajından faydalanılabilmesi için;
-Sermaye tutarının ortakların özkaynaklarından karşılanması gerekmektedir. Ortakların bu tutarı kredi kullanmak suretiyle yahut borçlanarak sermaye artrımı yapmamaları gerekmektedir.
-Paranın, şirketin banka nezdindeki hesabına fiilen yatırılmış olması ve bu durumu tevsiklendiren banka dekontunun Kurumlar Vergisi Beyannamesiyle birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir.
Vergisel teşvik, ortaklarca yalnızca nakit para, efektif olarak gerçekleştirilen sermaye artırımları veya yeni şirket kuruluşlarında sermaye taahhüdünün nakit olarak ödenmiş sermaye kısmı için geçerlidir. Geçmiş yılların kârları, dönem karı, yedek akçeler, ortaklara borçlar, enflasyon düzeltme farkları gibi bilanço içi kalemlerinin sermayeye eklenmesi yoluyla yapılan sermaye artırımları "nakdi artış" sayılmamakta ve indirim imkânından faydalanamamaktadır.
Nakit olarak taahhüt edilen sermayenin, sermaye artırımına ilişkin genel kurul kararının ticaret siciline tescil edildiği tarihten önce şirketin banka hesabına sermaye avansı olarak yatırılan kısım için kararın Ticaret Sicili Müdürlüğü’nce tescil edildiği tarih; tescil tarihinden sonra şirketin banka nezdindeki hesabına yatırılan tutarlar için ise şirketin banka hesabına yatırılma tarihi baz alınarak işbu indirimden yararlanılabilecektir.
İndirim tutarı, belirli parametreler kullanılarak yıllık bazda hesaplanır. Geçici vergi dönemleri itibariyle uygulamadan faydalanmak mümkün değildir. Temel İndirim formülü şu şekildedir:
İndirim Tutarı = Nakdi Sermaye Artırım Tutarı x TCMB Ticari Kredi Faiz Oranı x İndirim Oranı x (İndirim Süresi/12)
Faiz Oranı: Hesaplamada, indirimden yararlanılan yıl için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından en son açıklanan "Bankalarca açılan TL cinsinden ticari kredilere uygulanan ağırlıklı yıllık ortalama faiz oranı" kullanılır.
Genel İndirim Oranı %50 dir. Nakdi sermaye artırımının yurt dışından getirilen döviz karşılığı Türk Lirası ile karşılanan kısmı için bu oran %75'e yükselmektedir.
30 Aralık 2025 tarihinde yayımlanan 49 Sıra No’lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği ile, kurumlar vergisi beyannamesinde nakdi sermaye artırımından kaynaklanan faiz indirimi avantajından yararlanma, YMM tasdik raporu ibrazına bağlanmıştır.
Kurumlar vergisi istisna, indirim ve uygulama tasdik raporunun zamanında ibraz edilmemesi halinde, mükellefe 213 sayılı Kanunun mükerrer 227 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca mühlet verilir. Tasdik raporunun bu süre içerisinde de ibraz edilmemesi halinde mükellef tasdike konu haktan yararlanamaz.
Sermaye artırımında kaynaklı faiz indirimi uygulaması, bazı karmaşık durumlarda idari ve yargısal yorum farklılıklarına konu olabilmektedir. İdarece kanun lafzının dar şekilde yorumlanması mükellef ile idare arasında yıllarca süren hukuki ihtilaflara yol açabilmektedir. Bu minvalde idari görüşün daha iyi anlaşılmasını teminen vergi idaresinin konuya ilişkin muhtelif tarihlerde vermiş olduğu özelgelerin özetlerine aşağıda yer verilmiştir.
“…X tarihinde gerçekleştirdiğiniz nakdi sermaye artırımı dolayısıyla Kurumlar Vergisi
Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan hükümler ile 1 Seri No’lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin "10.6. Sermaye artırımında indirim" başlıklı bölümünde yer alan şartların sağlanması kaydıyla söz konusu indirimden yararlanmanız mümkün bulunmaktadır. Diğer taraftan, nakden artırılan sermaye ile satın almış olduğunuz araziye tekabül eden tutar için nakdi sermaye indiriminden faydalanmanız mümkün olmayıp, söz konusu arazinin daha sonraki bir tarihte satılarak nakde çevrilmesi durumunda da arazinin satın alma bedeline tekabül eden tutar için söz konusu indirimden faydalanmanız mümkün değildir.” (30.11.2023 tarih ve 38418978-125[10-18/7]-554597 sayılı özelge)
“…Bilançoda yer alan öz sermaye kalemlerinin sermayeye eklenmesi suretiyle gerçekleştirilen nakdi sermaye artırımları dolayısıyla Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen indirim uygulamasından faydalanılması mümkün olmadığından, şirket karının önce ortaklara dağıtılıp daha sonra da tekrar şirkete sermaye olarak konulması işlemi dolayısıyla ve dağıtılan bu kar payı tutarıyla sınırlı olmak üzere bu indirim uygulamasından yararlanmanız mümkün değildir.” (09.05.2017 tarih ve 93767041-125[102016/1]-15256 sayılı özelge)
“…Şirketinizce Kurumlar Vergisi Kanununun 19 ve 20 nci maddeleri kapsamında devralınan … A.Ş.'nin son beş yıla ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerinin kanuni süresinde verilmiş olması ve bu şirketin faaliyetine devrin meydana geldiği hesap döneminden itibaren en az beş yıl süreyle devralan şirketinizce devam edilmesi kaydıyla, devralınan şirketin devir tarihi itibarıyla öz sermaye tutarını geçmeyen zararlarının kurumlar vergisi matrahının tespitinde şirketinizce indirim konusu yapılması mümkün bulunmaktadır. Ancak, devralınan kurumun faaliyetinin söz konusu 5 yıllık süre içinde arızi hale getirilerek kısmen durdurulması veya sona erdirilmesi halinde, zarar mahsubu uygulamasından yararlanılması mümkün olmayacağından ve şartların ihlali halinde zarar mahsubu olanağı ortadan kalkacağından gerekli düzeltme işlemi yapılarak, yersiz zarar mahsubu nedeniyle zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler için vergi ziyaı doğacağı tabiidir. Ayrıca, şirketinizce Kurumlar Vergisi Kanununun 19 ve 20 nci maddeleri kapsamında devralınan … A.Ş. tarafından kazanç yetersizliği nedeniyle yararlanılamayarak sonraki dönemlere devreden nakdi sermaye artışından kaynaklanan faiz indirimi tutarlarının, anılan Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi hükümlerine uygun olarak hesaplanmış olması kaydıyla, devralan kurumunuzun kurumlar vergisi matrahının tespitinde dikkate alınması mümkün bulunmaktadır.” (01.10.2019 tarih ve 62030549-125[19-2018/324]-809602 sayılı özelge)
“…Buna göre, bilanço içi kalemlerin birbiri içinde mahsubu şeklinde gerçekleşen sermaye artışları dolayısıyla Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen indirim uygulamasından faydalanılması mümkün bulunmamakta olup ortaklar cari hesabında izlenen tutarlar kullanılmak suretiyle gerçekleştirmiş olduğunuz söz konusu sermaye artırımı işlemi nedeniyle anılan indirim uygulamasından yararlanmanız mümkün değildir. (12.01.2018 tarih ve B.07.1.GİB.4.38.15.01-125[10-2017/20-318]-2836 sayılı özelge)
“…Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen indirim uygulaması ile sermaye şirketlerinde nakit artırılan sermaye üzerinden hesaplanan faizin kurumlar vergisi matrahından indirilerek sermaye artışının teşvik edilmesi amaçlanmış olup, 7326 sayılı Kanunun 6 ncı maddesi kapsamında "525-Sermaye Yedeği" hesabına aktarılan tutarın ortaklara olan borçların ödenmesinde kullanılması ve ödenen bu tutarın ortağınız tarafından sermaye artırımı kapsamında şirkete tekrar aktarılması işlemi bilanço içi kalemlerin sermayeye eklenmesi suretiyle gerçekleştirilen sermaye artışı olarak değerlendirileceğinden söz konusu indirim uygulamasından faydalanmanız mümkün bulunmamaktadır. (01.03.2023 tarih ve 79690095-125[4-2022-120-22]-22361 sayılı özelge)
“…Sermaye olarak tescil edilmeyen emisyon primleri üzerinden, Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca nakdi sermaye indirimi hesaplanması mümkün değildir. Ayrıca, şirketiniz tarafından emisyon primlerinin daha sonra sermayeye ilave edilmesi durumunda da sermayeye eklenmesi işlemi, bilançoda yer alan öz sermaye kalemlerinin sermayeye eklenmesi mahiyetinde olduğundan, söz konusu artış nedeniyle nakdi sermaye artışı indiriminden faydalanılması mümkün bulunmamaktadır. (26.10.2022 tarih ve 62030549-125[10-2021]-1239258 sayılı özelge)
“…'nin nakdi sermaye artırımına ilişkin önceki yıllarda hesapladığı ancak kazanç yetersizliği nedeniyle yararlanamadığı kısmının nev'i değişikliği nedeniyle … dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu beyannamede dikkate alması mümkün bulunmaktadır. Diğer taraftan, nev'i değişikliği sonucunda limited şirketin mükellefiyeti ile ilgili bütün yükümlülükleri külli halefiyet suretiyle anonim şirkete geçeceğinden ve devredilen kurum, faaliyetini bir anlamda devralan kurum olan anonim şirket bünyesinde sürdüreceğinden, Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi hükümleri ve 1 seri no’lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde yapılan açıklamalar çerçevesinde, devraldığınız şirketin nakdi sermaye artırımına ilişkin hesapladığı ve nev'i değişikliği dolayısıyla vermiş olduğu kıst dönem beyannamesinde de kazanç yetersizliği nedeniyle yararlanamadığı nakdi sermaye artışı indirimi ile … ve müteakip yıllarda devralan şirketinizce hesaplanacak nakdi sermaye artırımına indirimlerinin, devralan şirketinizin kurumlar vergisi beyannamesinde kurumlar vergisi matrahının tespitinde dikkate alınması mümkün bulunmaktadır. (02.01.2023 tarih ve 84098128-125[102021/10]-1027 sayılı özelge)
“…Bilançoda yer alan öz sermaye kalemlerinin sermayeye eklenmesinden kaynaklanan sermaye artışları dolayısıyla Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen indirim uygulamasından faydalanılması mümkün olmadığından, 193 sayılı Kanunun geçici 93 üncü maddesi hükmü kapsamında "549-Özel Fonlar" hesabında takip edilen tutarların genel kurul kararıyla sermayeye eklenmesi dolayısıyla söz konusu indirim uygulamasından faydalanmanız mümkün değildir (12.06.2023 tarih ve 18008620125[2022-721-9]-68907 sayılı özelge)
Şirketinizin … yılında ticaret siciline tescil edilen … TL tutarındaki nakdi sermaye artırımının, bağlı ortaklığınız …'ye sermaye olarak konulan … TL'lik kısmı için indirim oranının %0 olarak uygulanması gerekmektedir. Öte yandan, bağlı ortaklığınız …'nın sermaye azaltımına karar vermesi nedeniyle sermaye azaltımı sonucu, ortaklık payınıza istinaden şirketinize geri ödenen … TL için ödeme tarihi (…) itibarıyla, diğer şartların da sağlanması kaydıyla, nakdi sermaye artışından kaynaklanan faiz indirimi uygulamasından yararlanmanız mümkün bulunmaktadır. (05.08.2022 tarih ve 62030549125[10-2021/]-872665 sayılı özelge)
“… Şirketinizin ortağı olan … A.Ş.'nin şirket mevcutlarından sağlayarak şirketinizde yaptığı nakit sermaye artırımının; Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi hükmü ile 1 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin "10.6. Sermaye artırımında indirim" başlıklı bölümünde yer alan açıklamalar çerçevesinde ve diğer şartların da sağlanması kaydıyla indirime konu edilmesi mümkündür. Öte yandan, ortaklarca veya Kurumlar Vergisi Kanununun 12 nci maddesi kapsamında ortaklarla ilişkili olan kişilerce kredi kullanılmak veya borç alınmak suretiyle gerçekleştirilen sermaye artışları dolayısıyla indirimden faydalanılamayacağı tabiidir. (13.03.2019 tarih ve B.07.1.GİB.4.27.40.01-125[17-515-78]-17126 sayılı özelge)
“…/2019 tarih ve … sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin tetkikinden, şirketiniz sermayesinin …TL değerinde … paya ayrılmış toplam … TL değerinde olduğu ve şirketin tescilini izleyen 24 ay içerisinde ödeneceği anlaşılmıştır.
Bu hüküm ve açıklamalara göre, taahhüt edilen sermayeye ilişkin olarak nakden ödemenin, şirketin ticaret siciline tescil edildiği tarihten itibaren 24 ay sonra ilgili banka hesabına yatırılmış olması dolayısıyla, şirketin banka hesabına yatırılma tarihi olan 2021/… ayı esas alınarak söz konusu indirim uygulamasından yararlanılması mümkün bulunmaktadır. (25.10.2022 tarih ve 62030549-125[10-2021/84]-1239144 sayılı özelge)
“…Şirketinizin X Otoyol projesini yürütmek amacıyla satın aldığı demir malzemesinin bir kısmının hurda olarak satılması nedeniyle elde edilen kazanç, Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uygulaması açısından pasif nitelikli gelir olarak dikkate alınmayacaktır. (09.05.2023 tarih ve 38418978-125[10-2022/12]-199185 sayılı özelge)
“ … tarihinde şirketinizce satın alınan fabrika arsasının bedeli yapmış olduğunuz sermaye artırımı tutarından yüksek olduğundan ilgili Bakanlar Kurulu Kararına göre nakdi sermaye artışından kaynaklanan faiz indirimi oranı % 0 olarak uygulanacaktır. (21.09.2022 tarih ve B.07.1.GİB.4.16.16.01-125[ÖZG-18-3]-222340sayılı özelge)
“… 24.09.2018 ve 25.09.2018 tarihlerinde ortaklarınızca sermaye artırım avans ödemesi olarak şirketinizin banka hesabına yatırılan ve yatırıldığı tarihten itibaren şirketinizin bilançosunda "Diğer sermaye yedekleri" hesabında izlenen 7.560.000,00 TL'nin banka hesabınıza yatırıldığı tarihin içinde bulunduğu hesap döneminin sonuna kadar sermaye artırımına ilişkin kararın ticaret siciline tescil ettirilmemesi nedeniyle, söz konusu tutar için Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi kapsamında indirimden yararlanmanız mümkün değildir. (16.06.2020 tarih ve 46480499-125[2019/906]-E.41915 sayılı özelge)
“… Şirket ortağınızın sermaye taahhüdünü yerine getirmesinden ve banka tarafından bloke edilen dövizin değerlemesinden ortaya çıkan ve esas faaliyet konunuzla ilgili olmayan kur farkı gelirlerinizin; Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uygulaması açısından pasif nitelikli gelir olarak dikkate alınması gerekmektedir. (16.06.2020 tarih ve 31435689-125[E.536995-E.127474-E.546138]-E.46196 sayılı özelge)
“… Bu hüküm ve açıklamalara göre, bilanço içi kalemlerin sermayeye eklenmesi suretiyle gerçekleştirilen nakdi sermaye artırımları dolayısıyla Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen indirim uygulamasından faydalanılamayacağından, "331-Ortaklara Borçlar" hesabında takip edilen şirket borcunun ortağınıza geri ödenmesi ve ödenen bu tutarın ortağınız tarafından sermaye artırımı dolayısıyla kendisine isabet eden taahhüdün yerine getirilmesinde kullanılması halinde, bu tutarla sınırlı olmak üzere Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde düzenlenen indirim uygulamasından faydalanmanız mümkün bulunmamaktadır. (27.01.2020 tarih ve B.07.1.GİB.4.46.15.01-125[10-2017/12]-4307sayılı özelge)
“… Şirketinizin Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan hükümler ile konuya ilişkin olarak 1 seri no’lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin "10.6. Sermaye artırımında indirim" başlıklı bölümünde yapılan açıklamalar çerçevesinde, nakden artırılan sermayenize ilişkin olarak indirimden faydalanmanız mümkün olup nakden artırılan sermayenin arsaların satın alınmasında kullanılan kısmına ilişkin indirim oranının %0 olarak uygulanması gerekmektedir. (11.03.2019 tarih ve B.07.1.GİB.4.27.40.01-125[17-515113]-16830 sayılı özelge)
“…Söz konusu indirimin uygulanmasında kira gelirleri pasif nitelikli gelir olarak kabul edilecek olup satışa yönelik bina projeleri için mali, teknik ve fiziksel araçların bir araya getirilmesi suretiyle konut veya diğer amaçlı kullanıma yönelik bina projelerinin organize edilmesi faaliyeti ile iştigal eden şirketinizin gelirlerinin %25 veya fazlasının şirket faaliyeti ile orantılı sermaye, organizasyon ve personel istihdamı suretiyle yürütülen ticari, zirai veya serbest meslek faaliyeti dışındaki faiz, kâr payı, kira, lisans ücreti, menkul kıymet satış geliri gibi pasif nitelikteki gelirlerden oluşması halinde nakdi sermaye artışından kaynaklanan faiz indirimi oranı % 0 olarak uygulanacaktır. (04.01.2017 tarih ve 62030549-125[10-2016/223]-2757 sayılı özelge)
“… Buna göre, … şirketin kıst dönemi için hesapladığı nakdi sermaye indirimini, tür değişikliği nedeniyle vermiş olduğu kıst dönem beyannamesinde dikkate alması gerekmekte olup, kıst dönem beyannamesinde kazanç yetersizliği nedeniyle indirim konusu yapılamayan tutar, … şirketin kurumlar vergisi matrahının tespitinde dikkate alınabilecektir. Yararlanılacak nakdi sermaye tutarı ise tür değişikliği öncesi … şirketin, tür değişikliği sonrası da … şirketinizin banka hesaplarına yatırıldığı tarihler dikkate alınarak hesaplanacaktır. Diğer taraftan, nev'i değişikliği sonucunda … şirketin mükellefiyeti ile ilgili bütün yükümlülükleri külli halefiyet suretiyle … şirkete geçeceğinden ve nevi değiştiren kurum, faaliyetini bir anlamda …. şirket bünyesinde sürdüreceğinden, Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi hükümleri ve 1 seri no’lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde yapılan açıklamalar çerçevesinde, nev'i değişikliğinin gerçekleştiği hesap dönemini takip eden dört hesap dönemi boyunca tür değiştiren … şirketin taahhüdü kapsamında yapılan nakdi sermaye artışları için …. şirketinizin kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde nakdi sermaye artışı indiriminden yararlanabileceğiniz tabiidir. (06.11.2023 tarih ve 75497510-125[10-2022100]-79265 sayılı özelge)
“… Bu hüküm ve açıklamalara göre, Şirketinizce artırılan sermayenin tamamı ile kiraya verilmek üzere uçak alınması suretiyle elde edilen kira gelirlerinin, Şirketinizin esas faaliyet konusuyla ilgili yürüttüğü ticari faaliyetler neticesinde oluşan bir gelir olarak değerlendirilmesi gerekmekte olup Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi hükmünden yararlanılması mümkün bulunmaktadır. (03.06.2024 tarih ve 16700543-120-68752 sayılı özelge)
Kaynaklar:
Kurumlar Vergisi Kanunu
KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ
Özelgeler
https://tr.linkedin.com/pulse/nakdi-sermaye-artiriminda-indirim-uygulamasina-%C3%B6zelge-de%C4%9Fi%CC%87rmenci%CC%87?trk=public_post_feed-article-content
07.01.2026
Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)
>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.
>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.
>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.
>> YILIN KAMPANYASI: Muhasebecilere Özel Web Sitesi 1.666 TL + KDV Ayrıntılar için tıklayın.