BASINDAN YAZILAR
Vergide Dünya Halleri – 2025 / 5 - MuhasebeTR

Vergide Dünya Halleri – 2025 / 5

TO BE OR NOT TO BE”

“YA HERRO YA MERRO”

Demişti ya hani Hamlet…

Varoluşu sorguladığı derin bir düşünce örneğidir. Hep yalnızlık var gecenin sonuna yolculukta, koca bir kentin ışıkları karanlığa doğarken, muasır medeniyet sofrasına da yek başına, biçare, kara bir sürme kaşına, hüzün var kıyılırken toprağına taşına…

Mayıs sıkıntılı geçti, adı üzerinde “Mayıs sıkıntısı “ Haziran mı? hele bakalım Allah Kerim’dir. Önümüz bayram, insanımız uzun tatillere hayran. Varsın üretim aksamış, ekonomi toslamış, sağlık hastaneler paslanmış kimin umurunda, belki turizm için insaf çiçek açar, aman dikkat mazallah kimseler duymasın beeh! desek turist hemen kaçar…

1.Devir ve Birleşmelerde Devreden KDV Yönlü Maliye İdaresi İncelemesi Geldi…

Bununla yetinilmedi Nev’i değişikliğinde bile bu zorunluluk tabi dendi.

Maliye, 7425 sayılı Torba Yasa ile, bu devir KDV usulsüzlüklerini önlemek amacıyla bizim de desteklediğimiz ve katkı verdiğimiz özel bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme 2 Ağustos 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Maliye yeni düzenlemenin usul ve esaslarını 52 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile belirledi.

7524 Sayılı Kanun ile KDV Kanununun 17 nci maddesinde yapılan değişiklikle, faaliyetini bırakan, bölünen veya infisah eden mükelleflerin indirim konusu yapılamamış katma değer vergisi tutarının, devralan şirkette indiriminin, vergi incelemesi sonucuna göre indirim konusu yapılabilmesi yönünde düzenleme yapılmıştır.

Bu Tebliğin 13 üncü maddesiyle konuya ilişkin olarak aşağıdaki açıklamalara yer verilmiştir.

Devreden KDV tutarlarının indirim hesaplarına alınabilmesi için devir, bölünme, nevi değişikliği sonucu oluşan yeni işletme ya da şirket tarafından öncelikle bağlı bulunulan vergi dairesine konuya ilişkin vergi incelemesi yapılması hususunda bir talep dilekçesi ile başvurulması gerekir. Söz konusu talep ilgili vergi dairesince inceleme yapmaya yetkili ilgili denetim birimine ivedilikle aktarılır.

Vergi incelemesi sonucu düzenlenen raporda uygun görülen indirim KDV tutarı, raporun vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarihi kapsayan dönem beyannamesinde yeni işletme ya da şirket tarafından indirim konusu yapılabilir.

Devir KDV’lerin devir, bölünme, nevi değişikliği sonucu oluşan yeni işletme ya da şirket tarafından hemen indirim konusu yapılmaması, vergi incelemesi sonucunun beklenilmesi gerekiyor. Vergi incelemesi sonucu düzenlenen raporda uygun görülen yani doğrulanan devir KDV tutarı, raporun vergi dairesi kayıtlarına intikal ettiği tarihi kapsayan ay beyannamesinde yeni işletme ya da şirket tarafından indirilebilecek!

Vergi İnceleme şartı devir KDV’nin indirimiyle ilgili!

Devir KDV yoksa vergi incelemesi de yapılmayacak!

Ayrıca, bölünme suretiyle faaliyete başlayan, devralan veya birleşilen şirketler devir, bölünme ve birleşme işlemleri sonucunda faaliyetini bırakan, bölünen, infisah eden veya birleşen şirketlerin devir KDV’lerini indirmek istemiyorlarsa, yine vergi incelemesine tabi olmayacaklar.

Nev’i değişikliği de bu kapsamda. Kurumlar Vergisi Kanununa göre, şirketlerin Kanunda belirtilen şartlar dahilinde tür değiştirmeleri de devir hükmünde bulunuyor.

Vergisiz Birleşmede Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

-Şirket yetkili kurulunun devre ilişkin kararının Ticaret Sicilinde tescil edildiği tarih, devir tarihidir.

-Birleşme sonucunda infisah eden kurum ile birleşilen kurumun kanunî veya iş merkezlerinin Türkiye’de bulunması gerekmektedir.

-Münfesih kurumun devir tarihindeki bilânço değerlerinin, birleşilen kurum tarafından bir bütün halinde devralınması ve aynen bilânçosuna geçirilmesi gerekmektedir.

-Dönem başından devir tarihine kadarki kurumlar vergisi beyannamesi ile eğer verilmemiş ise önceki döneme ait kurumlar vergisi beyannamesinin hazırlanarak birleşmenin Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edildiği tarihten itibaren otuz gün içinde münfesih kurumun bağlı bulunduğu vergi dairesine verilmelidir.

Beyannameler, münfesih kurum ile birleşilen kurum tarafından müştereken imzalanacaktır.

-Devir tarihinden sonraki işlemler devralan kurum bünyesinde vergilendirilecektir.

-Birleşilen kurum, münfesih kurumun birleşme sebebiyle verilecek olan kurumlar vergisi beyannamesinin ekinde vereceği bir taahhütname ile münfesih kurumun tahakkuk etmiş ve edecek vergi borçlarını ödeyeceğini ve diğer ödevlerini yerine getireceğini taahhüt edecektir.

-Geçici vergi beyannamesinin verilme süresinden önce aynı döneme ilişkin olarak birleşme işlemleri nedeniyle kurumlar vergisi beyannamesi verilmesi halinde, bu dönem için ayrıca geçici vergi beyannamesi verilmeyecektir.

-Birleşme nedeniyle münfesih hale gelen kurumun, devir tarihine kadar ödediği geçici vergiler, devir öncesi kazanç üzerinden hesaplanacak kurumlar vergisinden mahsup edilebilecektir.

-Mahsup edilemeyen tutarın kalması halinde, bu tutar birleşilen kurumun kurumlar vergisinden mahsup edilecektir.

Münfesih kurum adına tahakkuk eden Kurumlar Vergisi, devralan veya birleşilen kurumun devir veya bölünmenin gerçekleştiği hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği ayın sonuna kadar birleşilen kurumlarca ödenir.

-Tüm aktif ve pasifiyle birlikte kül halinde devralınan bir şirketin devir tarihi itibariyle öz sermaye tutarını geçmeyen zararlarının indirim konusu yapılması mümkündür. (devrolan şirketin son beş yıla ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerinin kanuni süresinde verilmiş olması ve söz konusu kurumun faaliyetine devrin meydana geldiği hesap döneminden itibaren en az beş yıl süreyle devam etmesi kaydıyla).

-Devralınan şirketin devir tarihine kadar olan kıst dönem faaliyet zararının da aynı şekilde devralan kurum kazancından indirilmesi mümkündür.

-Münfesih kurum kıst dönemde zararlıysa KV beyannamesinde zararın hangi yıla ilişkin olduğu belirtilememektedir. Bu durumda kanaatimizce bir önceki yıl belirtilebilir.

-Birleşme neticesinde yeni bir işverene dahil olma söz konusu olduğundan aynı ay içerisinde çalıştığı işverenden ayrılarak başka bir işveren nezdinde çalışmaya başlayan ücretlinin, eski veya yeni işvereninden yalnızca biri vasıtasıyla asgari geçim indiriminden faydalanması gerekmekte olup, aynı ay içerisinde hem eski hem de yeni işvereni vasıtasıyla asgari geçim indiriminden faydalanması mümkün değildir.

-Birleşmelerde devrolan firmalara ait devreden katma değer vergisi, devralan firma tarafından indirim konusu yapılıp “bu döneme ait indirilecek KDV” satırında gösterilebilir.

-Birleşmeye esas alınan bilanço tarihi ile birleşmenin tescil edildiği gün arasında 6 aydan fazla süre geçmiş yada şirket varlıklarında önemli değişiklikler meydana gelmiş ise birleşmeye esas almak üzere ara bilanço çıkarmak zorunludur.

-Birleşmeye esas alınan bilanço birleşmenin şartlarının ve çıkarılacak pay durumunun belirlenmesin yöneliktir. Bu bilanço birleşilen kuruma aynen aktarılmayacaktır. Birleşmenin tescil edildiği günün bilançosu kül halinde devrolacaktır. Çünkü birleşme işlemlerinin yapıldığı süreçte şirket faaliyetleri nedeniyle bilançoda değişiklikler meydana gelecektir. Bu şekilde ara süreçte meydana gelen değişiklikler de birleşilen şirkete yansıyacak olup ayrıca bir muhasebe kaydı yapılmasına gerek kalmayacaktır.

-Elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına geçme zorunluluğu getirilen mükellefler; tam bölünme, birleşme (devralma şeklinde birleşme ve yeni kuruluş şeklinde birleşme) veya tür (nev’i) değişikliğine gitmeleri halinde devrolunan veya birleşilen tüzel kişi mükellefler ile tam bölünme veya tür (nev’i) değişikliği sonucunda ortaya çıkan yeni tüzel kişi mükellefler de e-Fatura uygulamasına geçmek ve elektronik defter tutmak zorundadır. Bu durumda uygulamalara geçme süresi hiçbir koşulda işlemin ticaret siciline tescil tarihini izleyen ayın başından itibaren 3 ayı geçemez.

-Tescil tarihine kadar her bir şirket ayrı ayrı defter tutacaktır. Tescil tarihi itibariyle bütün hesaplar kül halinde aktarıldıktan sonra birleşilen şirket defterinde kayıtlar tutulmaya başlanacaktır.

-Yeminli mali müşavir; tasdik raporunu, kıst dönem Kurumlar Vergisi beyannamesinin verilme süresini takip eden en geç iki ay içinde ilgili vergi dairesine verecektir.

2.Vergi Denetiminde Dijital Dönüşüm Dönemi…

İdare vergi inceleme süreçlerinde artık elektronik sistem araçlarını da kullanacak. Düzenleme, mükelleflerin defter ve belgelerini dijital ortamda ibraz etmelerinden tutanakların elektronik imzayla onaylanmasına kadar birçok süreci dijital ortama taşıyor.

Bakanlık tarafından hazırlanan “Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, vergi inceleme sürecinde Bakanlık tarafından oluşturulan elektronik sistem araçlarından yararlanılabilecek.

Mükellefler defter ve belgeleri dijital ortamda ibraz edecek. Bu kapsamda, defter ve belgelerin elektronik ortamda ibraz edilmesiyle sistem tarafından bir belge üretilecek, bu belgeyi mükellef veya mükellef tarafından defter ve belgelerin ibrazı için vekalet verilenler, güvenli elektronik imzayla imzalayacak.

Vergi inceleme tutanakları, Bakanlıkça oluşturulan sistem aracılığıyla elektronik ortamda düzenlenebilecek. Tutanakların elektronik ortamda düzenlendiği durumlarda mükellef veya mükellef tarafından imzalamak üzere vekalet verilenler, söz konusu tutanakları güvenli elektronik imzayla imzalayacak.

Bakanlık tarafından oluşturulan sistem aracılığıyla elektronik ortamda düzenlenen tutanaklarda, tutanağın düzenlenme yeri, elektronik ortam olarak kabul edilecek.

3.Emlak Vergisi Ödeme Zamanı Geldi…

Mülk sahibi olan tüm vatandaşların, sahip oldukları mülkler için belirli oranda bir emlak vergisi ödemeleri gerekir.

Hem bina hem arazi vergisi; binanın sahibi, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisinin de olmadığı durumlarda binanın sahibi gibi tasarruf edenler tarafından ödenir.

Emlak vergisi her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenir. İlk taksit için emlak vergisi ödeme tarihi mart, nisan ve mayıs ayları, ikinci taksit içinse kasım ayı olarak belirlenmiştir.

Gecikme durumunda gecikme zammı ödenir. 14/11/2023 tarihinden itibaren %3.5 olarak belirlenmiş olan gecikme zammı oranı, 21/05/2024 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere %4.5’a çıkarılmıştır.

Ödemeniz gereken emlak vergisi tutarını online olarak ya da belediyelere başvurarak öğrenebilirsiniz.

Emlak vergisi borcunu öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının “Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme” sayfasını kullanabilir.

Mülk sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisi miktarı, mülkün bağlı bulunduğu belediyenin resmi web sitesi üzerinden ya da ilgili belediyeye bireysel başvuru yapılarak öğrenilebilir.

14/11/2023 tarihinden itibaren %3.5 olarak belirlenmiş olan gecikme zammı oranı, 21/05/2024 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere %4.5’a çıkarılmıştır.

Türkiye’de her şehrin, her ilçenin hatta her sokağın asgari rayiç bedeli farklıdır ve bu bedel e-Devlet üzerinden öğrenilebilir. Örneğin, herhangi bir büyükşehirde emlak vergisi değeri 2.000.000 TL olan bir mesken sahibi mükellef, bu rakamın binde 1’i oranında, yani 2.000 TL emlak vergisi öder.

Emlak değeri belirli bir rakamın üzerinde olan mesken niteliğindeki taşınmazlar için değerli konut vergisi alınır. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan 1319 sayılı Kanun’un 42. maddesinde yer alan tutar, 2023 yılına ait tutarın 2023 yılı için belirlenmiş olan değerleme oranının yarısı (%58.46 / 2 = %29.23) oranında artırılmasıyla 12.880.000 TL olarak tespit edilmiştir.

2024 yılında uygulanacak 1319 sayılı Kanun’un 44. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan vergi oranlarına esas mesken nitelikli taşınmaz değerlerinin alt ve üst sınırlarsa 2023 yılına ait değerlerin 2023 yılı için belirlenmiş olan yeniden değerleme oranının yarısı (%29.23) oranında artırılması suretiyle;

  • 12.880.000 TL ile 19.321.000 TL arasında olanlar 12.880.000 TL’yi aşan kısım için binde 3,
  • 25.763.000 TL’ye kadar olanlar 19.321.000 TL’lik kısım için 19.323 TL, fazlası için binde 6,
  • 25.763.000 TL’den fazla olanlar 25.763.000 TL’lik kısım için 57.975 TL, fazlası için binde 10 olarak belirlenmiştir.

İndirimler ve Muafiyetler

Emekliler, hiçbir geliri olmayanlar, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemekten muaftır. Söz konusu muafiyetten yararlanılabilmesi için oturulan konutun 200 metrekareden daha büyük olmaması ve konut sahibinin yalnızca bir gayrimenkulünün bulunması şartı aranır.

Bunun yanı sıra genel ve özel bütçeli idarelerin, belediyelerin, üniversitelerin ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sahip olduğu veya kullanım hakkı bulunan mesken nitelikli taşınmazlar değerli konut vergisinden muaftır.

4.e-Ticarette Esnaf Muaflığından Faydalanma Koşulları Nelerdir?

193 sayılı Kanunun 9’uncu maddesine eklenen (10) numaralı bent ile, ayrı bir işyeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları, özellikle internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar esnaf muaflığı kapsamına alındı.

Esnaf muaflığından faydalanılabilmesi için; İkametgâhlarının bulunduğu yerdeki yetkili vergi dairesine başvurularak “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi” alınması,

Türkiye’de kurulu bankalarda internetten yapılan satış gelirlerinin tahsilini ve bu gelirleri üzerinden tevkifat yapılmasını teminen bir ticari hesap açtırılması ve tüm hasılatın bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi,

Birden fazla ürün imal edilerek internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satılması durumunda, elde edilen hasılatın ilgili yıl içinde geçerli olan tutarı aşmaması şartı, her bir ürün cinsi için ayrı ayrı değil tüm ürünlerden elde edilen toplam hasılat için geçerlidir.

Ticarî, ziraî veya meslekî kazancı dolayısı ile gerçek usulde gelir vergisine tâbi olanlar ile faaliyetini, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapanlar bu muafiyetten yararlanamazlar.

Bu muafiyetten faydalanılabilmesi için evlerde imal edilen ürünlerin münhasıran internet ve benzer elektronik ortamlar (e-Ticaret) üzerinden satılması şarttır. Satışların bir kısmının e-Ticaret yöntemiyle, bir kısmının ise diğer şekillerde yapılması halinde muafiyetten faydalanılması mümkün değildir.

Muafiyet Sınırları

2025 yılı için belirlenen muafiyet sınırı 1.580.000 TL olarak belirlenmiştir.

Yıl içinde elde edilen toplam gelir bu tutarın üzerine çıkarsa, muafiyet hakkı kaybedilir.

Gerçek Usulde Vergilendirme Koşulları

1.580.000 TL sınırının aşılması halinde, kişi takip eden takvim yılından itibaren gerçek usulde vergilendirilir.

Muafiyetten tekrar faydalanma hakkı kaybolur.

Vergi Muafiyetinin Kaybı Ne Anlama Gelir?

Gerçek usule tabi olmak, elde edilen gelirin vergi düzenlemelerine göre vergilendirilmesi anlamına gelir.

Defter tutma ve beyanname verme zorunluluğu ortaya çıkar.

Gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince, mezkûr madde kapsamında faaliyette bulunanlardan yapılan mal alımlarının, tamamının gider pusulası ile belgelendirilmesi esas olmakla birlikte, münhasıran bu ödemelere ilişkin olmak üzere, gider pusulasında bulunması gereken bilgileri (imza hariç) ihtiva eden banka dekontları ile de belgelendirilmesi mümkündür.

Gerçek usulde vergi mükellefi olmayanlardan mal satın alanların veya iş yaptıranların, satın aldıkları mal veya yaptırdıkları işler karşılığında düzenleyecekleri gider pusulası ve müstahsil makbuzunda KDV hesaplanmaz ve gösterilmez.

Faaliyetleri KDV’ye tabi olmayan mükellefler tarafından yapılan mal veya hizmet alımlarına dair faturalarda gösterilen KDV bu mükellefler tarafından gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınmaktadır. Bu düzenlemeye göre mükellef makine( örnek Lazer makinesi) alırken KDV ödemek zorundadır. Zaten vergi dairesinden alacağın esnaf muafiyet belgesi gelir vergisi için geçerli. Katma değer vergisine her hangi bir etkisi yok.

Bir de esnaf muafiyetinin en önemli koşullarından birisi şudur; İşyeri bulunmaksızın, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın evlerinde imal ettikleri ürünleri e-Ticaret yöntemiyle satanlar gelir vergisinden muaf tutulacak.

5.ABD Kamu Servet Fonu Nedir?

ABD’nin ulusal borcu 2025 itibarıyla 36,2 trilyon doları aşmış durumda ve bu rakam, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yaklaşık %123’üne denk geliyor. Bu borcun yaklaşık %75’i yerli yatırımcılar tarafından, %25’i ise Japonya, Çin ve Birleşik Krallık gibi yabancı ülkeler tarafından tutuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulması planlanan kamu servet fonu (sovereign wealth fund), Başkan Donald Trump’ın 3 Şubat 2025’te imzaladığı bir başkanlık kararnamesiyle gündeme gelmiştir. Bu fonun amacı, ABD’nin ekonomik ve stratejik liderliğini güçlendirmek, mali sürdürülebilirliği sağlamak, vergi yükünü azaltmak ve gelecek nesiller için ekonomik güvenlik tesis etmektir .

ABD’nin büyük bütçe açıkları ve doğal kaynak gelirlerinin sınırlı olması nedeniyle, fonun nasıl finanse edileceği konusunda çeşitli öneriler bulunmaktadır. Bunlar arasında kamu arazilerinin satışı , ithalat tarifelerinden elde edilen gelirlerin kullanılması ve devlet varlıklarının özelleştirilmesi gibi seçenekler yer almaktadır.

Aslında başta Çin olmak üzere gümrük vergilerinin %100, 200 ve hatta %300 artırılma atışmasının temel dayanağı da bu fon üzerinden konuşulmuştu.

6.İsviçre’de En Büyük Sorun Sıfır Enflasyon…

Başlığı okuyunca şaka mı bu? diyesi geliyor insanın. Enflasyondan çekmiş bir halkın evlatları olarak haliyle acı acı gülümsetiyor bizleri…

İsviçre, 2025 yılında sıfır enflasyon ve potansiyel deflasyon riskiyle karşı karşıya. Nisan 2025 itibarıyla yıllık enflasyon oranı %0’a gerileyerek son dört yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu durum, ithal ürünlerin fiyatlarının düşmesine neden olan güçlü İsviçre frangının etkisiyle gerçekleşti . ?

Genel olarak düşük enflasyon tüketiciler için olumlu gibi görünse de, sıfır enflasyon veya deflasyon ekonomide ciddi sorunlara yol açabilir:

-Tüketim ve Yatırımların Azalması: Fiyatların düşeceği beklentisi, tüketicilerin harcamalarını ertelemesine ve işletmelerin yatırımlarını azaltmasına neden olabilir.

-Borçların Reel Değerinin Artması: Deflasyon, borçların reel değerini artırarak hanehalkı ve işletmelerin mali yükünü ağırlaştırabilir.

-İşsizlik Riski: Azalan talep, üretimin düşmesine ve dolayısıyla işten çıkarmalara yol açabilir.

İsviçre’nin sıfır enflasyonla karşı karşıya kalması, deflasyon riskini artırmakta ve ekonomik büyümeyi tehdit etmektedir. SNB’nin faiz indirimleri ve döviz müdahaleleri gibi önlemleri, fiyat istikrarını sağlamak ve ekonomik durgunluğu önlemek için kritik öneme sahiptir.

7.ABD Başkanı Donald Trump, 23 Mayıs 2025’te nükleer enerji sektörünü canlandırmak amacıyla dört yeni başkanlık kararnamesi imzaladı. Bu adım, ABD’nin nükleer enerji kapasitesini 2050 yılına kadar dört katına çıkarma hedefini taşıyor.

Savunma ve Enerji Bakanlıkları, NRC denetimi olmadan federal arazilere reaktör kurulmasına izin verecek.

Rusya ve Çin’e bağımlılığı bitirmek için yerli uranyum üretimi artırılacak.

Hamlet, Danimarka’nın içinde bulunduğu ahlaki ve siyasi bozulmayı açık şekilde dile getirir: Hamlet, amcası Claudius’un kral olmasıyla krallığın yozlaştığını ve doğanın düzeninin bozulduğunu hisseder.

Hamlet’in nasıl bir lideri ideal gördüğüne dair ipuçları verir: meşru, güçlü, disiplinli ve halkın iyiliğini düşünen biri.

Hamlet’in sözlerinden, onun krallığın yönetiminde ahlak, meşruiyet, liderlik erdemleri ve halkın iyiliği gibi konulara değer verdiği anlaşılır.

TO BE OR NOT TO BE”

“YA HERRO YA MERRO”

Demişti ya hani Hamlet…

(Kaynak: YMM Abbas Coşar / bodrumgundem.com | 26.05.2025)

>> Duyurulardan haberdar olmak için E-Posta Listemize kayıt olun.

>> SGK Teşvikleri (150 Sayfa) Ücretsiz E-Kitap: hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Apple Store 'dan hemen indir.

>> MuhasebeTR mobil uygulamasını Google Play 'den hemen indir.

>> YILIN KAMPANYASI: Muhasebecilere Özel Web Sitesi 1.249 TL + KDV  Ayrıntılar için tıklayın.

GÜNDEM